YFF – uke 12

Fortsatte å sy inn kjolen fra forrige uke. Da flyttet jeg litt på noen sømmer og sydde igjen det jeg hadde sprettet opp. Hjalp i tillegg en ny brud med å finne kjole. 

Hva har jeg lært?

At jeg har lært veldig mye profesjonelle ord og at jeg har blitt bedre på kundekontakt.

-Victoria

YFF – uke 11

Startet med å ha to tilpassninger på to bruder før jeg startet på å sy inn en kjole. Sprettet først litt før jeg sydde og klipte.

Hva har jeg lært? 

mer om prøvinger, en del om mønsterkonstruksjon og måter å fargelegge motefiguriner.

-Victoria

YFF – uke 10

Startet med å ha tilpassing på en kunde. Har aldri hatt tilpassing alene før, bare hjulpet til, så det var veldig spennedne. Satte da nåler på forskjellige steder som skulle fikses på og skrev det ned. Etter det kom det en til brud for tilpassing og satte noen nåler og ble enige om ting da å. La så opp en bukse. Klipte først av det jeg skulle og strøk opp 1 cm og så 1 cm til og sydde. Så kom det en til brud for tilpassing og satte masse nåler og ble enige om løsninger på ting osv. 

Hva har jeg lært?

Å ha tilpassing og litt mer om kundebehandling og hvordan man legger opp bukser. 

-Victoria

Mønsterkonstruksjon av grunnmønster for overdel

Vi skulle lære mønsterkonstruksjon. Konstruerte da grunnmønster for overdel. Startet med å måle meg, forskjellige steder f.eks. livvidde, overvidde, setebredde osv. Så startet vi å sette opp masse streker og regnet ut litt underveis. Før vi ble ferdig og da kan vi bruke det hver gang vi skal sy overdeler.

Ferdige resultatet, konstruert forstykke og bakstykke:

Hva har jeg lært? 

Å konstruere mønster for overdel.

-Victoria

Krage – prøve

Vi skulle ha en prøve og skulle sy en krage. Startet med å finne mønsteret jeg ville gå ut i fra og la til litt detaljer fra rokokko perioden og klipte ut stoffdeler. I to forskjellige stoff. Sydde så sammen stoffdelene og strøk det. Etter dette sydde jeg på et bånd til slutt. 

Ferdige kragen:

Hva har jeg lært?

At jeg må klippe ned sømmonnet og klippe hakk for å unngå rynker, som du ser på bildet.

-Victoria

Fylkesmesterskapet – jakke

Vi som hadde bli “valgt” ut til å være med i FM skulle sy jakke. Startet med å lage noen skisser for å finne ut av hva jeg skulle sy. Jakka skulle være en type chanel jakke. Etter dette lagde jeg flattegning for jakka foran og bak. Så gjorde jeg om litt på mønsteret og satte inn merker for forskjellige ting før jeg begynte å klippe ut stoffdelene. Så strøk jeg på viselin og overlocka kanter. Vi skulle gjøre alt klart før Fylkesmesterskapet, for vi skulle bare sy på de mesterskapet. 

På mesterskapet så fikk vi 4,5 t på å sy. Startet med å sy alle hoveddelene sammen. Forstykkene, sidestykkene og bakstykket. Sydde så på belegget på forstykkene og rundt ved halsen før jeg sydde sammen erme delene og så sydde jeg  i ermene på jakka. Etter dette sydde jeg stikning på lommene og fant plassen til de på jakka og sydde de på. Sydde så sammen hempene, vrengte de og overlocka før jeg sydde de på. Hadde da ca. 5min igjen og sydde fort opp kanten med blindsting, var første gangen jeg sydde med blindsting. Også trakk jeg et bånd gjennom hempene. Da skulle den leveres.

Ferdige resultatet til FM:

Etter konkurransen så sprettet jeg opp det jeg hadde lagt opp og prøvde meg litt frem med blindsting, for å finne ut hvordan man faktisk sydde det, før jeg først sydde opp og brettet inn hjørnene på forstykket og sydde blindsting på resten av kanten og på ermene. Etter dette sydde jeg på bånd på kanten på forstykket. Sprettet så av lommene og plasserte de på og sydde de på, på nytt. Da ble resultatet litt bedre og mer nøyaktig. 

Det endelige ferdige resultatet:

Hva har jeg lært? 

At jeg er mer effektiv enn jeg tror, at jeg må lære å sy raskere, hvordan man konstruerer belegg, hvordan man syr blindsting og hva og hvordan man syr holdningstråd.

-Victoria