Lærling – januar 2019

Jeg skulle sy inn kjolen, så da åpnet jeg den opp og sydde den inn i sidene. Sprettet litt for å få blomstene på kjolen til å se bedre ut og for å få bort overflødig stoff ved armehulen. Sydde også inn ermet.

Jeg skulle sy inn kjolen, så sprettet av blonder og perler før jeg sprettet opp støttestikninger og åpnet opp kjolen. Sydde inn kjolen i sidene, før jeg gikk over på skulderstroppene. Sprettet av blonder og perler, før jeg åpnet opp og sydde inn stroppene.

Jeg sprettet opp litt av støttestikningene på overdelen og sprettet opp litt av midjesømmen, for å komme inn i kjolen. Sprettet av spilene før jeg sydde den inn i sidene.

Jeg skulle sy inn denne kjolen, men den hadde ikke noen sidesømmer. Jeg begynte da med å sprette av glidelåsen, før jeg sydde den litt lenger inn på kjolen og gjorde litt om på den åpne ryggen for å få det pent. Da flyttet jeg bare litt på båndene som allerede var på. Til slutt la jeg opp kjolen.

Skulle legge opp kjolen så da målte jeg nålene jeg hadde satt på prøving, og klipte. Overlocket til slutt kanten.

Hadde sydd inn kjolen og kunden hadde prøvd, så da sydde jeg den igjen i sidene og tilpasset erme så det passet inn i ermehullet igjen. Utvida ermehullet litt så det så pent ut. til slutt la jeg opp kjolen etter nåler satt på prøving.

Hva har jeg lært?

Mer om det å legge opp og hvordan man skal legge opp en kjole når et lag er vrangsydd og mer om å sy inn i sidene når bakstykket på kjolen er i tyll.

-Victoria