Lærling – mars 2019

Skulle gjøre flere ting på denne kjolen. Startet med å sprette av litt av pynten i sidene og sprettet av støttestikningene før jeg åpnet den opp i sidene under armene. Sydde kjolen inn det jeg hadde satt nåler på, før jeg sydde den igjen og sydde i spiler. Sydde noen punkter i sidene for å feste fôret og ytterstoffet sammen før jeg sydde på paljetter og perlene igjen. Sprettet så av en del av pynten på stroppene som var foran, før jeg åpnet kjolen opp foran ved stroppene og dro stroppen så mye inn i kjolen som stroppen var for stor. Etter å ha sydd fast stroppen så sydde jeg på paljettene og perlene igjen. Til slutt la jeg opp kjolen. 

Etter at jeg hadde sydd igjen kjolen i sidene, etter å ha sydd den inn, så skulle jeg legge opp kjolen. Skulle bare legge den opp foran så da målte jeg nålene jeg hadde satt på prøving og passet på at det ble likt før jeg presset ned der kanten skulle bli, prøvde engang til på byste før jeg klipte. La så opp fôret før jeg tilslutt klipte det ytterste laget til å bli litt lenger enn det andre laget. Dampet til slutt kjolen.

Skulle sy inn kjolen på skuldrene. Startet med å måle nålene jeg hadde satt på prøving, før jeg sprettet av litt av blondene. Sprettet de to lagene fra hverandre før jeg sydde inn begge lagene på stroppene. 

Skulle konstruere ermer på en brudekjole. Startet med å måle litt på kunden før jeg klipte rektangler, på brett, med lik bredde hele veien. Modellerte så på kunden og satte nåler før jeg tråklet der jeg skulle sy. Sydde ermene sammen og tråklet de på kjolen, så kunden kunne prøve. Etter prøving sydde jeg inn erme etter nåler satt på prøving, og sydde ermene ordentlig fast. Sydde tilslutt på en litt bred kant med blonder nederst på ermene. Sydde også på to hemper på slepet og et bånd, for oppheng av slep. Tilslutt dampet jeg kjolen. Kunden prøvde en siste gang og da sydde jeg det ene ermet ut litt, så det ikke var så stramt.

Vi fikk inn en dressjakke som skulle legges opp på ermene. Startet med å sprette av knapper og sprette ermet litt åpent før jeg sydde opp og klipte av litt sømmonn og brettet nye hjørner. Sydde igjen og fikset så det ble likt som det var før jeg startet.
Hva har jeg lært?

Å konstruere og modellere ermer på en brudekjole, hvordan man legger opp ermer på dressjakke og litt nye teknikker på å legge opp en kjole.

-Victoria

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg